
Skøn bær-crumble-cheesecakes
Nem og lækker cheesecake på en ny og spændende måde. Her laver vi cheesecake som en crumble og serverer den i fine portionsglas.
Ingredienser
Bund:
200 g LU ingefærkager eller digestivekiks
75 g blødt smør
Ostefromage:
4 blade husblas
200 g flødeost
2 past. æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
1 spsk. sukker
2 dl creme fraiche 18 % eller 38 %
korn af 1 stang vanilje
1 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
2 spsk. friskpresset citronsaft
1½ past. æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
50 g sukker
Bær:
1½ dl jordbærsyltetøj
fintreven skal og saft af en usprøjtet appelsin
150 g blåbær
Crumble:
25 g smør
100 g sukker
40 g hvedemel
25 g havregryn
Sådan laver du cheesecake crumble
1. Miks kager/kiks og smør sammen i en foodprocessor. Fordel det i bunden af 6-8 sylteglas eller dessertglas. Pres det let sammen i bunden med bagsiden af en ske.
2. Ostefromage: Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, sukker, cremefraiche, vaniljekorn, citronskal og -saft. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk et par min. mere. Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen. Hæld fromagen over kagebundene i glassene, og stil flødeostekagerne tildækket i køleskabet fire timer eller til næste dag.
PRØV OGSÅ: Citroncheesecake med hvid chokolade
3. Smelt jordbærsyltetøj, appelsinskal og -saft sammen i en gryde. Kom blåbær i, og lad det småsimre 3-4 min. Afkøl blandingen.
4. Smuldr smør, sukker, hvedemel og havregryn sammen. Fordel det på bagepapir. Bag det i ovnen 12 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Det skal være gyldent. Lad det afkøle.
5. Hæld 2-3 spsk. af bærblandingen over hver af ostekagerne, og drys 1-2 spsk. crumble over. Server resten af bærblandingen og crumblen til.
SE MERE: Cheesecake med saltkaramel