
SPONSORERET indhold
Citroncheesecake med hvid chokolade
Søde sager med syrlig smag er blandt klassikerne vi elsker. Her får du en lækker opskrift på en dejlig cheesecake med citron og hvid chokolade i herlig kombination.
8 personer
Ingredienser
Bund:
200 g digestive kiks
2 spsk. sukker
100 g smør
Fyld:
100 g hvid chokolade
600 g flødeost
75 g sukker
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
1½ tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
4 æg
½ dl citronsaft
Pynt:
2 dl cremefraiche 38 %
75 g flormelis
evt. 1 tsk. vaniljeessens
Sådan laver du cheesecake med citron
- Blend kiks, sukker og smeltet smør sammen i en foodprocessor. For en letsmurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir ved at klippe et rundt stykke bagepapir ud til bunden og strimler til formens sider. Ved at smøre formen først, får du bagepapiret til at sidde fast.
- Kom kiksemassen i bunden, og pres det sammen med bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
- Hak og smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Rør flødeosten med sukker, citronskal og vaniljeessens.
- Rør chokoladen i. Pisk æggene i et ad gangen, det er nemmest med en håndmikser. Rør citronsaften i.
- Kom fyldet over kiksebunden, og stil kagen i ovnen ved 160 gr. i ca. 1¼ time på midterste ovnribbe.
- Afkøl kagen, og stil den i køleskab 4-5 timer eller natten over.
- Rør cremefraiche med flormelis og evt. vaniljeessens. Smør det over kagen. Skær kagen ud med en stor skarp kniv.