Opskrift på hvid chokolademousse
Foto: Mikkel Adsbøl Hvid chokolademousse

Opskrift på hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse

Desserten smager som en drøm, men uden at du får sukkerchok.

printer Print
plate 4

100 g sukkerfri, hvid chokolade (kan købes hos Frk. skrump)
1,5 dl fløde
1 tsk flydende sødemiddel
1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til to æggeblommer)
200 g skyr
100 g friske hindbær
2 passionsfrugter, hvor indmaden er taget ud
lidt frisk citronmelisse

Energi pr. person:
250 Kcal

Sådan laver du chokolademousse

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i et vandbad. Pisk fløden stiv sammen med flydende sødemiddel. Rør æggeblomme sammen med skyr og smeltet chokolade. Vend forsigtigt flødeskum og chokolademassen.

Fordel moussen i portionsglas og stil dem i køleskabet. Pynt med bær, passionsfrugt og citronmelisse ved servering.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokolademousse, Dansk mad og Dessert