
SPONSORERET indhold
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
Mørk chokolade og kirsebær er et perfekt makkerpar og mødes her i en nem og noget så lækker julemousse. I glassene gemmer der sig syltede amarenakirsebær, intens chokolademousse, silkeblød kirsebærganache, frysetørret kirsebærstøv og et par skovsyrestilke.
Chokolademousse til 6-8 personer |
Total: 10 min
Ingredienser
Chokolademousse:
6-8 amarenakirsebær
175 g mørk chokolade
100 g (mini)mælk
200 ml piskefløde
Kirsebærganache:
100 g mørk chokolade
100 g amarena-kirsebærsirup
50 ml piskefløde
Pynt:
1 tsk frysetørret kirsebærstøv (kan købes i specialbutikker og på nettet)
rød skovsyre
Sådan laver du chokolademousse med kirsebær
- Chokolademousse: Fordel et kirsebær i bunden af 6-8 glas.
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring mælk til kogepunktet i en gryde, og hæld det langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver blank.
SE OGSÅ: Mørk chokolademousse med blodappelsin - Pisk fløde til let skum, og vend lidt af skummet i chokoladen. Vend derefter resten i. Fordel moussen oven på kirsebærrene i de små glas, og lad den sætte sig i køleskabet natten over.
- Kirsebærganache: Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
- Bring fløde og kirsebærsirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
- Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank.
PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med syltede jordskokker
- Fordel ganachen oven på moussen, og stil den i køleskabet en times tid ( eller server med det samme).
- Pynt: Pynt med frysetørret kirsebærstøv og skovsyreblade lige inden servering.
Tip: Brug den "rigtige" amarenakirsebærsirup (fra Fabbri). Du kan virkelig smage forskel.