Ingredienser
50 g mørk chokolade 70 %
1 bæger æggeblomme
1 spsk. sukker
20 g piskefløde 38 %
1 bæger æggehvide
Sådan laver du chokolademousse
1. Smelt chokoladen og afkøl den let.
2. Pisk æggeblomme og sukker godt, til det er lysegult og skummende.
3. Vend chokolade og pisket fløde i æggemassen.
PRØV OGSÅ: Sense morgenmad: Ostemad og proteinskyr
4. Pisk æggehviden helt stiv i en ren skål. Piskeriset skal være helt rent, ellers stivner den ikke.
5. Vend den piskede hvide i chokolademassen ad to omgange.
6. Fordel moussen i to portionsglas.
7. Desserten skal stå på køl i 2 timer før servering.
SE MERE: Sense frokost: Tortilla med røget laks
DET BØR DER LIGGE PÅ DIN TALLERKEN
Et portionsglas med halvdelen af portionen. Mænd må spise en lidt større portion chokolademousse
FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN Retten fylder cirka en halv spisekasse. Du kan derfor kombinere med et måltid, som fylder cirka en halv spisekasse, eller spare en halv spisekasse i løbet af dagen. På den måde spiser du maksimalt tre spisekasser i løbet af en dag.