
Foto: Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning.
Opskrift på hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
Efter en lækker hovedret serverer vi en luftig hvid chokolademousse med Earl Grey og honning.
plate
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning til 4 personer
Af Liselotte Gais Kjeldsen og Betina Repstock
Ingredienser
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
3 dl piskefløde
2 spsk honning
2 spsk Earl Grey-te
280 g hvid chokolade (Valrhona Ivoire)
120 g mørk chokolade (Valrhona 70 %).
Sådan laver du hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
- Kog fløde, honning og te sammen og si teen fra. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål.
- Hæld den varme fløde i i en tynd stråle og pisk, indtil chokoladen er smeltet. Stil blandingen på køl.
- Hak den mørke chokolade og smelt den i en skål over vandbad.
- Smør chokoladen ud på et stykke overheadpapir eller en anden plastikoverflade og lad det stå koldt, indtil du skal servere desserten.
- Pisk nu den afkølede hvid chokolade-blanding stiv med håndmikser, hæld den på glas og server med stykker af den mørke chokolade.
TIP
Chokolade må aldrig få damp ned i sig, den vil størkne.
Lækre opskrifter på chokolademousse
Se, hvad vi ellers skriver om: Chokolademousse, Dansk mad og Dessert
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: