
Chokolademousse med mangosalat
Chokolademousse i to lag. Og så mangosalat på toppen, som giver et frisk modspil til den mørke og hvide chokolade. Uhmmm.
Ingredienser
200 g mørk chokolade af god kvalitet
2 pasteuriserede æggehvider
2 spsk flormelis
2 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggehvider
2 spsk flormelis
2 dl piskefløde
1 mango
saften af ½ lime
1 spsk flydende honning
½ spsk finthakket mynte
Sådan laver du chokolademousse
Mørk chokolademousse
Hak den mørke chokolade i mindre stykker og smelt det i en skål over vandbad. Afkøl den smeltede chokolade en smule. Pisk æggehviderne stive sammen med flormelis. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt den smeltede chokolade sammen med flødeskum. Vend til sidst æggehviderne i massen.
Hvid chokolademousse
Hak den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad. Afkøl den smeltede chokolade en smule. Pisk æggehviderne stive sammen med flormelis. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt den smeltede chokolade sammen med flødeskum. Vend til sidst æggehviderne i massen.
Fyld først den mørke chokolademousse i 6 portionsglas. Kom den hvide chokolademousse ovenpå og sæt glassene i køleskabet 3-4 timer.
Skræl mangoen og skær mangofrugtkødet fri fra stenen. Skær det i små tern. Mariner mangostykkerne med limesaft, honning og mynte.
Servér chokolademousse med en skefuld mangosalat med mynte.