Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chokolademousse med kaffe
Foto: Thomas Hergaard

Chokolademousse med kaffe - opskrift fra Hjemmet

Chokolademousse med kaffe

Let, lækker opg luftig chokolademousse med et skønt pift af kaffe.

plate 4-6 personer
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Smeltetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
100 g mørk chokolade (hakket)
½ dl æggeblommer (pasteuriserede)
1 spsk sukker
1 spsk nescafé
1 spsk kaffelikør
½ dl æggehvider (pasteuriserede)
1 spsk sukker
1½ dl piskefløde
Pynt:
Flødeskum og makroner

  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og rør chokolade, nescafé og kaffelikør i.
  3. Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum.
  4. Vend flødeskum og æggehvider i chokoladecremen og fordél moussen i 4-6 glas eller kopper. '
  5. Stil dem koldt i et par timer.
  6. Pynt med flødeskum og groftknuste
  7. makroner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert