Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på hvid chokolademousse med bagte rabarber
Foto: Line Thit Klein Hvid chokolademousse med bagte rabarber

Opskrift på hvid chokolademousse med bagte rabarber

Hvid chokolademousse med bagte rabarber

Hvid chokolade og rabarber er et klassisk match, hvor det søde og syrlige forener sig på smukkeste vis.

4
Print

Chokolademousse:
200 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggehvider
1½ spsk flormelis
2 dl piskefløde.

Bagte rabarber:
400 g rabarber
150 g rørsukker
1 vaniljestang.

Pynt: lidt hakkede pistaciekerner og rabarbersirup fra de bagte rabarber.

Sådan laver du chokolademousse

Hvid chokolademousse:
Hak den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad ved svag varme. Afkøl den hvide chokolade en smule. Pisk æggehviderne stive sammen med flormelis – husk skålen skal være helt ren, ellers bliver hviderne ikke stive. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i den smeltede hvide chokolade. Afslutningsvis vendes moussen sammen med de stiftpiskede æggehvider.

Hæld moussen i en skål eller form og sæt den i køleskabet 3 timer.

Bagte rabarber:
Skær rabarberbladene af og skær rabarberstilkene i 5 cm lange stykker. Kom dem i et ovnfast fad eller på bageplade med bagepapir. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt rørsukker og drys det og resten af rørsukkeret over rabarberne. Bag rabarberne i ovnen ved 200 grader til de er møre ca. 15-20 min.(hold øje med dem så de ikke bliver smattede). Tag dem ud og afkøl dem.

Ved anretning af desserten, tager du en kop med kogende vand og dypper en spiseske i det varme vand. Herefter tager du en skefuld hvid chokolademousse med den varme ske og lægger det på tallerkenen sammen med bagte rabarber. (tricket med det varme vand gør, at du får en flot rund kugle mousse). Drys moussen med hakkede pistaciekerner og kom lidt rabarber-sirup fra de bagte rabarber på tallerkenen.

PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med hvid te

Tip

Moussen og de bagte rabarber kan sagtens forberedes dagen inden de skal serveres.
Se, hvad vi ellers skriver om: Chokolademousse, Søde sager, Dansk mad og Dessert