
SPONSORERET indhold
Få varmen: Karrykrydret gulerodssuppe
Eksotisk suppe med krydret hasselnøddeyoghurt, som du vil lave igen og igen
4
Ingredienser
1 spsk majsolie
1 lille hakket løg
1 fed knust hvidløg
250 g snittede gulerødder
1 kartoffel i tern
1 udkernet, fintsnittet rød chili
2 cm friskreven ingefær
1-2 tsk rød karrypasta
50 g røde linser
¾-1 liter grønsags- eller hønsebouillon
salt, friskkværnet peber
SPICY YOGHURT:
2 dl tyk, græsk yoghurt 10 %
½-1 tsk spidskommen
ca. ½ reven agurk
25 g ristede, grofthakkede
hasselnøddekerner
2 spsk frisk mynte
SERVERING:
4 fuldkornspitaer
1 spsk olivenolie til pensling
lidt knust spidskommen, koriander og flaget havsalt
Sådan gør du:
- Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, gulerødder, kartoffel samt chili og ingefær heri under omrøring.
- Tilsæt karrypasta og sauter kort, før linser og bouillon hældes ved. Lad det hele snurre ca. 30 minutter.
- Blend eller purer suppen, varm den igennem og smag til med yderligere krydderier som salt og peber.
- Rør og smag yoghurten til med spidskommen, salt, peber og den revne, agurk samt hasselnøddekerner og friskhakket mynte.
- Server yoghurten til suppen med lune fuldkornspitaer. Flæk pitabrødene horisontalt. Pensl dem med lidt olie, drys krydderier på og rist dem gyldne og sprøde i ovnen.
Energi pr. person: 400 kcal, fedt 30%, protein 14%, kulhydrat 56%