Klistret dadelkage
SPONSORERET indhold

Klistret dadelkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn, klistret kagesag med en dyb og karamelagtig smag. Samtidig kan du kan komme af med julens overskydedne dadler. Servér med den mørke karamelsauce og evt kold flødeskum eller vanilleis.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
12. jan. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 springform 22 cm.
200 friske dadler, udstenede
1 tsk natron
180 g muscovadosukker/brun farin
125 g blødt smør
2 æg xl
175 g mel
¼ tsk fint salt
1 ½ tsk bagepulver
½ tsk kanel.
Karamelsauce:
1,5 dl piskefløde
125 g muscovadosukker
3 spsk sirup
100 g smør
¼ tsk havsalt

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 180 grader.

Hak dadlerne groft og drys natron over. Hæld 2 dl kogende vand på, og lad dadlerne stå i en 5 minutters tid, indtil de er blevet bløde og mosede i konsistensen.

Blend blandingen til den er glat. Alternativt kan du bruge en gaffel til at mose dadlerne helt ud, og derefter køre dem igennem en si.

Pisk nu smørret med muscovadosukkeret til det er lyst og luftigt, det tager ca. 5 min. Rør æggene i et efter et, og sigt så mel, bagepulver og kanel i.

Til sidst vender du forsigtigt dadelblandingen i dejen. Hæld dejen i en smurt form på omkring 25 cm i diameter, og bag kagen i ovnen ca. 35 min ved 180 grader. Tjek at kagen er gennembagt.

Karamelsauce: Bland fløde, smør, sirup og muscovadosukker i en tykbundet gryde, og bring det i kog under omrøring. Lad det småkoge i ca 5 min til det er tyknet let, og konsistensen er ensartet. Servér kagen ved stuetemperatur med den lune karamelsauce.

Få mere inspiration til lækker mad på alt.dk/opskrifter/