-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Klistret dadelkage
En skøn, klistret kagesag med en dyb og karamelagtig smag. Samtidig kan du kan komme af med julens overskydedne dadler. Servér med den mørke karamelsauce og evt kold flødeskum eller vanilleis.
Ingredienser
- 1 springform 22 cm.
- 200 friske dadler, udstenede
- 1 tsk natron
- 180 g muscovadosukker/brun farin
- 125 g blødt smør
- 2 æg xl
- 175 g mel
- ¼ tsk fint salt
- 1 ½ tsk bagepulver
- ½ tsk kanel.
- Karamelsauce:
- 1,5 dl piskefløde
- 125 g muscovadosukker
- 3 spsk sirup
- 100 g smør
- ¼ tsk havsalt
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Hak dadlerne groft og drys natron over. Hæld 2 dl kogende vand på, og lad dadlerne stå i en 5 minutters tid, indtil de er blevet bløde og mosede i konsistensen.
- Blend blandingen til den er glat. Alternativt kan du bruge en gaffel til at mose dadlerne helt ud, og derefter køre dem igennem en si.
- Pisk nu smørret med muscovadosukkeret til det er lyst og luftigt, det tager ca. 5 min. Rør æggene i et efter et, og sigt så mel, bagepulver og kanel i.
- Til sidst vender du forsigtigt dadelblandingen i dejen. Hæld dejen i en smurt form på omkring 25 cm i diameter, og bag kagen i ovnen ca. 35 min ved 180 grader. Tjek at kagen er gennembagt.
- Karamelsauce: Bland fløde, smør, sirup og muscovadosukker i en tykbundet gryde, og bring det i kog under omrøring. Lad det småkoge i ca 5 min til det er tyknet let, og konsistensen er ensartet. Servér kagen ved stuetemperatur med den lune karamelsauce.
- Få mere inspiration til lækker mad på alt.dk/opskrifter/