Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på koteletter med bagte løg og gulerødder
Foto: Line Thit Klein Koteletter med bagte løg og gulerødder

Opskrift på koteletter med bagte løg og gulerødder

Koteletter med bagte løg og gulerødder

Svinekød er lækkert gæstemad uden at det sprænger budgettet.

7
Print

6 rødløg

5-6 gulerødder

olivenolie, salt og peber

1-2 spsk god balsamico

1 tsk fintrevet citronskal

lidt citronsaft

salt og peber.

 

6-8 nakkekoteletter eller svinekoteletter

1½ spsk olivenolie

salt og peber

2-3 kviste rosmarin

2 fed hakket hvidløg.

 

Tilbehør: salat og kartoffel– eller rodfrugtmos.

Sådan laver du koteletter:

Pil rødløgene og skræl gulerødderne. Skær rødløg i både og skær gulerødderne i stave. Bland løg og gulerødder med olivenolie, salt og peber. Bag det i ovnen 35 min ved 200 grader til det er mørt. Krydr herefter med lidt balsamico, citronskal, citronsaft og evt. lidt ekstra salt og peber.       

Brun koteletterne på en pande med olivenolie til de er godt brunede på begge sider. Krydr med salt og peber. Kom rosmarin og hvidløg på kødet og læg det i et ovnfast fad. Placer koteletterne ovenpå de bagte løg og gulerødder og steg koteletterne færdige i ovnen 15-17 min til der er saftige og gennemstegte.

Server koteletterne med de bagte løg og gulerødder – suppler evt. med en salat og kartoffel– eller rodfrugtmos.

Prøv også: Græskarsuppe med sprødt grønt og chili-yoghurt

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Svinekotelet, Koteletter i fad, Nem aftensmad, Svin, Dansk mad og Hovedret