GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Opskrift på kullerfilet med sommergrønt og urtedressing
Foto: Mikkel Adsbøl Kullerfilet med sommergrønt og urtedressing

Opskrift på kullerfilet med sommergrønt og urtedressing

Kullerfilet med sommergrønt og urtedressing

Kullerfisken er er pragtfuld fisk, der i konsistens minder lidt om torsk. Kuller er en mager fisk , som derfor ikke får kalorieregnskabet til at vælte.

printer Print
plate 2

150 g kartofler
150 g gulerødder

150 g grønne asparges

300 g kullerfillet
2 spsk koldpresset rapsolie.
salt og peber



Dressing
:
10 blade havesyre
½ bundt bredbladet persille
5 blade ramsløg
1 dl skyr 0,1%
1 spsk akacie honing.

OBS: Hvis du ikke kan få fat i havesyre og ramsløg, så kan du erstatte det med dild og kørvel eller andre danske haveurter.

Energi pr. person:
407 Kcal

Sådan laver du Kullerfilet med sommergrønt og urtedressing

Tænd ovnen på 150 grader og skær kartoflerne i tynde skiver.
Sæt en lille gryde over med vand og kog kartoffelskiverne 3 miner. Hæld derefter vandet fra.

Skær gulerødderne i tynde skiver og del aspargesene i 3-4 stykker alt efter størrelse. 

Vend de kogte kartofler sammen med asparges, gulerødder og rapsolie. Krydr med salt og peber



Skær fisken i to lige store stykker og drys dem med salt og peber

. Bred to store stykker bagepapir ud på et bord og fordel grøntsagerne, så de ligger i ét lag, og så der stadig 5 cm ud til kanten af bagepapiret. Læg fisken ovenpå grøntsagerne.


Fold nu bagepapiret omkring grøntsagerne og fisken, så det ender med at ligne en lukket pakke. Bag pakkerne i en forvarm ovn ved 150 grader i 25 min.

Lav dressingen ved at hakke havesyre, persille og ramsløg fint. Bland skyr og honning og kom de hakkede krydderurter i. Smag til med salt og peber.


Hæld dressingen over fisken og grøntsagerne, lige inden servering. Smager godt med brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Dansk mad og Hovedret