Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på kyllinge-ris-salat med stegte løg og valnødder
Foto: Mikkel Adsbøl Kyllinge-ris-salat med stegte løg og valnødder

Opskrift på kyllinge-ris-salat med stegte løg og valnødder

Kyllinge-ris-salat med stegte løg og valnødder

En mættende salat med asiatisk smag.

plate 1
printer Print

150 g skalotteløg
1 tsk olie til stegning
10 g valnødder
stødt spidskommen, efter smag
stødt koriander, efter smag
et lille nip stødte nelliker
salt og peber
120 g tilberedt kyllingekød
75 g tilberedte ris (gerne brune)
1 granatæble
mynteblade.

Energi pr. person:
444 Kcal

Sådan laver du ris-salat:

Skær skalotteløgene i fine skiver. Varm en pande op med fedtstoffet. Steg løgene let bløde i et par min, og tilsæt valnødderne.

Krydr med spidskommen, koriander, stødte nelliker, salt og peber. Steg herefter retten videre ved middelvarme i ca. en halv time, indtil løgene er helt brune og karamelliserede.

Skær kyllingekødet i tynde strimler og vend dem i retten sammen med de tilberedte ris. Pynt salaten med granatæblekerner og mynteblade og server.

Prøv også salat af grillede peberfugter med gedeost

Tip

Undlad kyllingekødet og brug rissalaten som tilbehør til kød eller fisk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Kylling, Asiatisk mad, Hovedret og Frokost