Kyllingelår med jordskokker, grønkål og citron
SPONSORERET indhold

Kyllingelår med jordskokker, grønkål og citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mættende hovedret med bagte rodfrugter, der får saft og kraft fra kyllingen inde i ovnen.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
18. feb. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

200 g jordskokker
1½ spsk olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
2-3 kviste timian
salt og peber
2 kyllingelår
1 lille håndfuld grønkål eller persille, hakket
1 tsk citronskal, revet

Sådan gør du:

Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Kom dem i et ovnfast fad, og krydr med hvidløg, timian, salt og peber.

Del kyllingelårene i overlår og underlår (eller lad dem være hele). Brun kødet i lidt olie på begge sider på panden, til det er godt gyldent, og krydr med salt og peber. Kom kyllingen i det ovnfaste fad sammen med jordskokkerne, og kom i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.

Tag det hele ud af ovnen, og vend nu jordskokkerne med frisk hakket grønkål eller persille og revet citronskal. Server kyllingelårene sammen med jordskokkerne, og spis f.eks. salat med grillet polenta og peberfrugt til. 

Prøv også bagt fisk med stegt fennikel og basilikumolie

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/