Bagt fisk med stegt fennikel og basilikumolie
SPONSORERET indhold

Bagt fisk med stegt fennikel og basilikumolie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den letbagte fisk og fenniklens sødmefulde lakridssmag er et rigtig godt match.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
17. feb. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

300 g fisk fx helleflynder, torsk eller kuller
salt, peber og lidt olivenolie
½ potte basilikum
¼ dl olivenolie
½ fed hvidløg
salt og peber
1 spsk citronsaft
1 fennikel
lidt olivenolie til stegning
salt, peber og lidt citronsaft
1 julesalat
½ tsk æbleeddike
saften af ½ appelsin
1 spsk skalotteløg, finthakket
½ tsk chili, finthakket
Tilbehør: evt lidt godt brød.

Sådan gør du:

Skær fisken i 2-4 portionsstykker, kom den i et ovnfast fad og krydr med lidt salt, peber og olivenolie. Bag fisken 8-10 minutter ved 185 grader lige inden servering.

Pluk basilikum, og blend det sammen med olivenolie, hvidløg, salt, peber og citronsaft. Gør det gerne i en minihakker eller med stavblender – ellers kan det være svært at få blendet ordentligt på grund af den lille mængde olie.

Skær fennikel i skiver af 1 cm tykkelse, og steg dem på en pande med olivenolie, til de er gyldne og møre, det tager ca. 5 min. Krydr fennikel med lidt salt, peber og citronsaft.
Snit julesalat i tynde strimler og krydr med æbleeddike, appelsinsaft, skalotteløg og lidt chili.

Anret bagt fisk med stegt fennikel, marineret julesalat og lidt basilikumolie på tallerkenen.

Prøv også minitoast med stenbidderogn-creme

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/