
SPONSORERET indhold
Tyrkiske brød: Sådan bager du dem selv
Disse tyrkiske brød hitter som tilbehør til både den varme og kolde mad året rundt – og så er de også gode til madpakken. Få opskriften her.
12 stk.
Ingredienser
Tyrkiske brød
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
2 spsk olivenolie
400 g hvedemel
100 g speltmel
Pensling:
1 æg
1 dl yoghurt naturel
1 spsk olivenolie
Drys:
nigella- eller sesamfrø
Næringsindhold
-
Energi pr. person:200 Kcal
Sådan bager du tyrkiske brød:
- Rør gæren ud i lidt af det lune vand, og tilsæt resten af vandet sammen med sukker, salt, æg og olie. Rør melet i dejen lidt efter lidt, og lad den hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
- Del og form dejen, som er fugtig, til 12 boller. Læg dem på en plade med bagepapir, og tryk dem flade. Dæk brødene med plastfilm, og lad dem efterhæve i 10 minutter.
- Giv brødene et ekstra tryk, og fjern plastfolien.
- Pisk æg, yoghurt og olie sammen, og pensl bollerne med blandingen. Drys med frø, og bag brødene ved 250° varmluft i 10-12 minutter.
- Tag brødene ud, og lad dem afkøle på en bagerist.
Tip! Lækkert som tilbehør til kylling- & karrysuppe
● ● ● Energi pr. stk.: 200 kcal