tyrkiske brød til suppe
SPONSORERET indhold

Tyrkiske brød: Sådan bager du dem selv

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse tyrkiske brød hitter som tilbehør til både den varme og kolde mad året rundt – og så er de også gode til madpakken. Få opskriften her.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
24. aug. 2020 | Opskrift | Fit living
12 stk.

Ingredienser

Tyrkiske brød

 

25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
2 spsk olivenolie
400 g hvedemel
100 g speltmel

Pensling:
1 æg
1 dl yoghurt naturel
1 spsk olivenolie

Drys:
nigella- eller sesamfrø

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    200 Kcal

Sådan bager du tyrkiske brød:

  1. Rør gæren ud i lidt af det lune vand, og tilsæt resten af vandet sammen med sukker, salt, æg og olie. Rør melet i dejen lidt efter lidt, og lad den hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
  2. Del og form dejen, som er fugtig, til 12 boller. Læg dem på en plade med bagepapir, og tryk dem flade. Dæk brødene med plastfilm, og lad dem efterhæve i 10 minutter.
  3. Giv brødene et ekstra tryk, og fjern plastfolien.
  4. Pisk æg, yoghurt og olie sammen, og pensl bollerne med blandingen. Drys med frø, og bag brødene ved 250° varmluft i 10-12 minutter.
  5. Tag brødene ud, og lad dem afkøle på en bagerist.

Tip! Lækkert som tilbehør til kylling- & karrysuppe

● ● ● Energi pr. stk.: 200 kcal

Anbefalet til dig