Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

tyrkiske brød til suppe
Foto: Maria Warnke Nørregaard

tyrkiske brød til suppe

Tyrkiske brød

Gode til det hele.

plate 12 stk.
printer Print

Tyrkiske brød

 

25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
2 spsk olivenolie
400 g hvedemel
100 g speltmel

Pensling:
1 æg
1 dl yoghurt naturel
1 spsk olivenolie

Drys:
nigella- eller sesamfrø

Sådan gør du: Rør gæren ud i lidt af det lune vand, og tilsæt resten af vandet sammen med sukker, salt, æg og olie. Rør melet i dejen lidt efter lidt, og lad den hæve lunt og tildækket i 45 minutter. Del og form dejen, som er fugtig, til 12 boller. Læg dem på en plade med bagepapir, og tryk dem flade. Dæk brødene med plastfilm, og lad dem efterhæve i 10 minutter. Giv brødene et ekstra tryk, og fjern plastfolien. Pisk æg, yoghurt og olie sammen, og pensl bollerne med blandingen. Drys med frø, og bag brødene ved 250° varmluft i 10-12 minutter. Tag brødene ud, og lad dem afkøle på en bagerist.

Tip! Lækkert som tilbehør til kylling- & karrysuppe

● ● ● Energi pr. stk.: 200 kcal

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Brød og Bageopskrifter