Laks med sprød topping og krydderurter
SPONSORERET indhold

Laks med sprød topping og krydderurter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og hurtig forret, som smager fantastisk.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
07. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

800-900 g laks
salt og peber
4-5 spsk grov rasp eller alm. rasp
2 spsk olivenolie
1 fed finthakket eller presset hvidløg
3 spsk finthakket basilikum
2 spsk fintrevet parmesan
salt og peber
½ bundt forårsløg
lidt citronsaft
plukket dild
1 citron skåret i både
basilikumblade til drys
Tilbehør: grøn salat med en god vinaigrette.

Sådan gør du:

Skær laksen i 6 portionsstykker, og kom det på bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber.

Kom rasp i en skål, og rør det sammen med olivenolie, hvidløg, basilikum, parmesan, salt og peber. Fordel raspblandingen oven på laksestykkerne, og krydr med lidt ekstra salt. Bag fisken 10-12 min ved 200 grader, til fisken er færdig, og toppingen er blevet let gylden og sprød.

Snit forårsløg i tynde skiver på skrå, og marinér dem med lidt citronsaft, salt, peber og plukket dild. Anret laksen på et fad sammen med citron i både, og drys med basilikumblade, dild og forårsløg.

Servér en grøn salat til fisken.

PRØV OGSÅ: Langtidsstegt lammebov med rosmarin

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter