Lammeculotte med fennikel og friske ærter
SPONSORERET indhold

Lammeculotte med fennikel og friske ærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dejlig ret, som skal nydes når ærterne er friskest og forårslammekødet bedst.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
14. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time

Ingredienser

Braisseret fennikel:
4 store fennikler eller 6 små
2 spsk smør
1 fed hvidløg
2 dl hvidvin, tør
2 ½ dl piskefløde
½ usprøjtet citron, skallen herfra
1 lille håndfuld friske estragonblade
100 g friskbælgede ærter
salt og peber

Lammeculotte:
1 lammeculotte på ca 600 g
2 fed hvidløg
olivenolie
salt og peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225 grader, og gnub lammeculotten med salt, peber, presset hvidløg og olivenolie. Sæt culotten ind, når ovnen er varm, og steg den først 15 minutter. Skru herefter ned til 170 grader, og steg culotten yderligere i ca. 20 minutter.

Del fenniklerne i kvarte. Smelt smørret i en gryde, og svits hvidløget et par minutter heri. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge ind til det halve. Tilsæt fennikel og piskefløde, og lad retten simre med låg i 20-25 minutter til fenniklen er mør, men stadig har bid. Tilsæt citronskal, estragon og ærter, og smag til med salt og peber. Server med lammeculotten – og gerne et stykke groft brød til at suge den gode fennikelsauce op med.

PRØV OGSÅ: Ovenbagt lammeculotte med grønt og yoghurt-dip