
Ovnbagt lammeculotte med grønt og yoghurt-dip
Ingredienser
4 lammeculotter a 125-150 g
Salt og groft kværnet peber
2 fed knust hvidløg
frisk eller tørret rosmarin
Grillede grønsager
Ca. 1 kg søde kartofler, i mundrette stykker
2 løg, i kvarte
3-4 flækkede, udkernede snackpebre, mundrette stykker
olivenolie
1 bdt grønne asparges, skåret halvt over
25 g små, sorte oliven
1 bdt koriander
Yoghurt-dip
1 bæger yoghurt naturel
2 – 3 fed knust hvidløg
Sådan laver du lammeculotte
Gnid lammeculotterne med salt, peber, knust hvidløg og rosmarin, og læg dem i en bradepande – der er stor nok – til også at kunne rumme grønsagerne.
Vend kartofler, løg og snackpebre i olie med salt og peber, og bred grønsagerne ved siden af lammekødet. Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i 25-30 min. Vend i grønsagerne undervejs, og læg de grønne asparges ved, når der er 5-6 minutter tilbage af bagetiden.
Tag kød og grønt ud. Lad kødet trække 10-15, før det skæres ud.
Vend alle grøntsager med oliven og koriander, og servér dem til kødet – i skiver – med yoghurtcremen, som du laver ved at røre det med hvidløg, salt og peber, som du smager til.