Lun spinatsalat med pocherede æg og sennepsdressing
SPONSORERET indhold

Lun spinatsalat med pocherede æg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne ret spiser jeg gerne til morgenmad. Har du lyst, kan du servere lækker parmaskinke til, og er du ekstra sulten, er ristet rugbrød supergodt til.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
18. sep. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Dressing:
1 tsk dijonsennep
1 tsk grov sennep
2 tsk flydende honning
2 spsk hvidvinseddike
3 spsk olivenolie
salt

Æg:
1-2 spsk salt
4 spsk hvidvinseddike
4 æg
kogende vand

Spinat:
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
400 g babyspinat
salt

Pynt: lidt hakket purløg

Sådan laver du lun spinatsalat med pocherede æg og sennepsdressing

Rør dijon og grov sennep sammen med honning, eddike og olie. Smag dressingen til med salt. Sæt vand over i en kasserolle. Kom godt med salt i. Kom 2 spsk eddike i en lille skål, og slå 2 æg ud i skålen.

Pisk i det kogende vand, så du laver en strøm og dermed en fordybning i midten. Hæld æggene ned i "hullet" i midten, og skru ned for varmen, så vandet forbliver lige under kogepunktet.

Lad æggene ligge i vandet i 2½-3 minutter. Tag dem op med en hulske, trim evt. kanterne, og gentag med de næste to æg. Snit imens hvidløget i tynde skiver.

Rist det på en stor, varm pande i lidt olivenolie, til det er let gyldent. Kom spinaten på, og lad den akkurat falde sammen. Krydr med salt. Dryp spinaten af i en si, hvis der er meget væde i. Anret spinaten på 2 tallerkner. Top med æg, dressing og et drys purløg. Servér straks.

PRØV OGSÅ: Bøf med karamelliserede løg og blomkålscreme