Opskrift på mandelkage med brombærmousse
Foto: Line Thit Klein Mandelkage med brombærmousse

Opskrift på mandelkage med brombærmousse

Mandelkage med brombærmousse

En smuk hjemmegjort sag.

printer Print
plate 7

3 store æg
175 g sukker
75 g smør
150 g mandler
½ tsk kardemomme
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g marcipan
125 g brombær
75 g rørsukker
½ vaniljestang
evt. lidt maizena rørt sammen med lidt koldt vand
3 blade husblas
2½ dl piskefløde
1-2 bakker friske brombær til pynt og mynte.

Sådan laver du mandelkage:

Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smørret i en gryde og afkøl det en smule. Kør mandlerne til groft mel på en foodprocessor eller hak dem på anden vis. Bland kardemomme sammen med hvedemel og bagepulver. Rør smeltet smør i æggemassen og sigt og vend melblandingen i. Rør afslutningsvis dejen sammen med revet marcipan.

Smør en springform af 22 cm i diameter med smør og drys formen med sukker. Hæld dejen i formen og bag kagen 30 min ved 200 grader. Afkøl kagen og skær den igennem på tværs, så du får to bunde.

Kom brombær, sukker og vaniljestang i en gryde og kog det til marmeladekonsistens. (jævn evt. marmeladen med lidt maizena rørt sammen med vand, hvis du synes det virker for tynd i konsistensen.) Afkøl brombærmarmeladen. Udblød husblassen i koldt vand. Tag husblassen op af vandet, kom det over i den varme marmelade og lad husblassen smelte under omrøring. Afkøl marmeladen til stuetemperatur. Pisk fløden til skum og vend brombærmarmeladen i flødeskummet.        

Kom den nederste del af kagen tilbage i formen og fordel brombærmoussen ovenpå og læg toppen af kagen ovenpå. Sæt kagen i køleskabet 4-5 timer og gerne længere.

Pynt kagen med friske brombær og lidt mynte.

Prøv også: Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt

TIP:

Hvis du har brombær-likør eller lign i huset, smager det skønt at dryppe bunden med lidt af det, inden kagen lægges sammen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Marcipan, Bagning, Kage, Dessert, Brombær og Bageopskrifter