Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Mørbradgryde med champignon og perleløg
Foto: Thomas Hergaard Mørbradgryde med champignon og perløg - serveret med kartoffel/sellerimos.

Mørbradgryde med champignon og perleløg

Mørbradgryde med champignon og perleløg

Selv om denne opskrift på mørbradgryde med champignon og perleløg egentlig er slankemad, er middagsretten så dejlig, at du sagtens kan byde gæster på den.

45 minutter
Print
Mørbradgryde med champignon og perleløg til 2 personer

250 g afpudset svinemørbrad
50 g chorizopølse (fintsnittet)
125 g pillede perleløg
eller 1 fintsnittet løg
125 g champignon
1 peberfrugt (fintsnittet)
1 dåse hakkede tomater
paprika
salt og peber

Mos:
200 g kartofler (i terninger)
200 g knoldselleri (i terninger)
½ dl skummetmælk
2 spsk hakket persille

Energi pr. person:
499 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
34 %
Kulhydrant:
37 %

Sådan laver du mørbradgryde med champignon og perleløg

Skær mørbraden i små bøffer. Steg chorizo gyldent på en stegepande og læg bøfferne på panden. Brun dem 1-2 min. på hver side og tag dem op.

Steg nu løg, champignon og peberfrugt på panden 5 min. Tilsæt tomater og kog det igennem 10 min.

Drys mørbradbøfferne med paprika, salt og peber og læg dem i sovsen. Lad retten simre 5 min. og smag til med salt og peber.


Server med mos:
Kog kartoffel- og selleriterninger helt møre i letsaltet vand og hæld vandet fra.
Mos dem med en kartoffelstamper og tilsæt mælk, salt og peber. Drys med hakket persille.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbradgryde, Svin, Dansk mad og Hovedret