Opskrift på glutenfri vaniljekranse
SPONSORERET indhold

Mormor Elinors glutenfri vaniljekranse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ingen jul uden mormors lækre vaniljekranse. Det er sådan en fin og elegant småkage, der altid gør lykke. Især hullet i midten har ry for at smage bedst! I Kathrines familie er der stadig nogen, der nægter at spise vaniljekranse uden huller. Men da vi jo har utrolig mange børn, så har vi altså udviklet en opskrift, der nemt og hurtigt kan sprøjtes ud med tylle. Faktisk er de også ret søde sprøjtet ud som små hjerter, hvis man vil glæde en man har kær. Vi bruger mandelmel i dejen, men hvis det ønskes, kan der tilsættes lidt smuttede finthakkede mandler også for mere bid.

Af: Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine og Mette Marie Foto: Fra bogen "Julebageglæde"
01. dec. 2020 | Opskrift | ALT.dk
Ca. 50 stk. | Total: 8 min

Ingredienser

175 gr. blødt smør
100 gr. mandelmel
125 gr. rismel
75 gr. kartoffelmel
1 æg
125 gr. rørsukker
1/2 tsk. hjortetaksalt
Kornene af 1 stor fed vaniljestang

Sådan bager du glutenfri vaniljekranse

  1. Rør smør, sukker, mel og hjortetaksalt sammen indtil cremet på røremaskine eller med håndmixer.
  2. Slå ægget ud deri og rør til det er samlet. Fyld i sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt ud i ønsket størrelse.
  3. Bages ved 200 grader i 7-8 min. Lad dem køle af og opbevar i kagedåse.

PRØV OGSÅ: Mandelkage med hvid chokolade og appelsin

Anbefalet til dig