Lækker glutenfri mandelkage
SPONSORERET indhold

Flot & julet glutenfri mandelkage med hvid chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne kage er glutenfri, men alt andet ved den er til gengæld usundt på den helt rigtige søde, snaskede måde. En opskrift af Mette Helbæk.

Af: Mette Helbæk Foto: Maria Kejser Petersen
21. nov. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
Mandelkage med hvid chokolade og appelsin til 8 personer | Total: 45 min

Ingredienser

200 g smør
200 + 100 g hvid chokolade
3 æg
25 g sukker
1 appelsin, skallen heraf
½ tsk salt
250 g mandler
2-3 spsk flormelis til pynt

Sådan bager du mandelkage med hvid chokolade & appelsin

Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Skær smørret i tern, og kom det og 200 g grofthakket hvid chokolade i en skål – i den rækkefølge. Smelt forsigtigt smør og chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, appelsinskal og salt grundigt sammen i en skål. Blend mandlerne, til de har konsistens som mel.

 

Hak den sidste del 100 g hvid chokolade groft. Vend først smeltet smør og chokolade med æggeblandingen. Fortsæt herefter med at vende mandler og hakket hvid chokolade i ­dejen. Rør kun lige akkurat så meget, som det er nødvendigt.Hæld dejen i en form på ca. 20x30 cm beklædt med bagepapir. Bag den i ovnen i 25-30 minutter. Test, om kagen er ­færdig ved at stikke i den med en spids kniv – hænger der ikke dej ved, er den klar. 

 

Lad kagen køle af, og drys den med flormelis lige inden servering. Hvis du vil have et smukt julemønster på kagen, skal du bare drysse flormelis hen over et stykke pap, der er udskåret i et mønster, du kan lide.