Opskrift på moules marinière med fennikel
SPONSORERET indhold

Moules marinière med fennikel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Muslinger som på en havnekaj i Marseille.

Af: Anders Christophersen, Branko, Erik Söderberg, Scarpetta/Cofoco
28. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 kg blåmuslinger

2 gulerødder      

2 skalotteløg

3 fennikel

3 stængler blegselleri

3 fed hvidløg

½ bundt bredbladet persille

1 dl hvidvin

Pastis eller Pernod efter smag.

1 dl piskefløde (kan udelades)

Sådan laver du moules marinière

Skyl blåmuslingerne grundigt under rindende vand. Fjern ’skæget’ med en urtekniv. Hvis nogle af muslingerne er åbne, skal de kasseres.

Skær grøntsagerne i fine tern. Skær fennikel i lidt større stykker, så de træder bedre frem i retten. Hak persillen groft.

Sæt en gryde over ved moderat varme og sauter grøntsagerne i gryden. Tilsæt hvidvin og muslinger, og læg  låg på gryden. Damp muslingerne nogle minutter til de åbner sig. Muslinger, der ikke åbner sig skal kasseres.

Sigt muslingefonden over i en anden gryde og hold muslingerne varme under låg. Smag til med Pastis og evt. piskefløde.

Hæld saucen over muslingerne og drys med den hakkede persille.

Servér straks med godt brød til.

Se også opskriften på havbars på grill med fennikel og krydderurter