Drømmekage med mysli
SPONSORERET indhold

Drømmekage med mysli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk drømmekage med mysli på toppen.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
28. aug. 2017 | Opskrift | Hjemmet
Til ca. 10 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Dej:
1 dl mælk
25 g smør
½ stang vanilje
3 æg
150 g sukker
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Mysli-topping:
75 g smør
½ dl mælk
125 g brun farin
100 g mysli
50 g nøddemix/ studentermix med rosiner

  1. Dej:
  2. Giv mælken et opkog, og smelt smørret i mælken.
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en skål med æg og sukker. Pisk blandingen skummende.
  4. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen. Pisk den varme mælkeblanding i.
  5. Hæld dejen i en ­bradepande eller ­kageform på 15 x 15 cm beklædt med ­bagepapir, så den er ⅔ fyldt. Bag kagen i en 175 ­grader varm ovn i ca. 25 min., til den er så fast, at ­toppingen kan kommes på.
  6. Mysli-topping:
  7. Smelt smør og mælk, og rør brun farin, mysli og nøddemix i. Fordél ­blandingen i et jævnt lag på kagen.
  8. Skru ovnen op til 225 grader. Og bag kagen videre i ca. 10 min., til den er gennembagt og gylden på overfladen. Skær kagen i snitter.