Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Orientalsk kylling
Foto: Mikkel Adsbøl Orientalsk kylling

Orientalsk kylling

Orientalsk kylling

En lækker hverdagsret hvor kyllingen får selskab af sur/søde sovs og ovnbagte grøntsager.

4
Print

1 kylling
1 bundt persille
4 spsk. revet ingefær
3 røde peberfrugter
3 gule peberfrugter
4 rødløg
2 friske chili
½ frisk moden ananas (eller to dåser ananas)
2 spsk olivenolie
2 spsk sukker
6 spsk balsamicoeddike
salt
peber.

Sådan laver du orientalsk kylling:

Tænd ovnen på 190 grader. Gnid salt og peber både udvendigt og indvendigt på kyllingen.
Fyld maven med hakket persille og ingefær.

Udkern peberfrugterne og skær dem i kvarte. Skær løgene i store både. Bland både løg og peberfrugter med chili og ananas og hæld det i en römertopf eller et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og olie og læg kyllingen henover. Dub den gerne med lidt olie.

Sæt kyllingen i ovnen og bag den i 1 ½ time. Tag kyllingen og halvdelen af grøntsagerne fra og lad det hvile mens du laver retten færdig.

Kør resten af grøntsagerne igennem en blender sammen med sukker og eddike. Smag til med salt. Tilsæt evt. kogende vand, hvis du vil have en mere flydende konsistens.

Servér med jasminris.

471 kcal pr. person

Prøv også kylling-rissalat med stegte løg og valnødder

Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund mad, Nem aftensmad og Kylling