Opskrift på ovnbagte bønner med løg, fisk og smørsovs
SPONSORERET indhold

Ovnbagte bønner med løg, fisk og smørsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Supernem og sund ret med masser af protein!

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
24. sep. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2 | Total: 35 min

Ingredienser

400 g grønne, gule eller lilla bønner
200 g hestebønner
200 g sukkerærter
12 små løg
2 fed hvidløg, revet
100 g smør
2 spsk eddike
400 g fisk, f.esk. torsk
Salt og peber
oregano
brød eller kartofler til servering.

Sådan laver du ovnbagte bønner:

Nip den hårde ende af de grønne, gule og lilla bønner. Smut hestebønnerne ud af bælgene. Fjern den yderste spids og den hårde 'streng' på sukkerærterne (det gør du nemt ved at knække stilken af og trække ned langs med ærtens bælg).

Pil skallen af løgene og halver dem eventuelt.

Kom bønner, ærter og løg op i et ildfast fad. Drys med hvidløg, dryp med eddike og fordel smørret i klatter ud over grøntsagerne. Krydr med salt og peber.

Sæt fadet i ovnen i 10 min. Læg så fisken ovenpå grøntsagerne. Bag videre ca. 10 min. endnu til fisken er gennembagt, men stadig fast og saftig.

Klip frisk oregano ud over fadet og servér gerne brød eller kartofler til.

Prøv også pasta med hestebønner og hvidløg