Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på pasta med hestebønner og hvidløg
Foto: Line Thit Klein Pasta med hestebønner og hvidløg

Opskrift på pasta med hestebønner og hvidløg

Pasta med hestebønner og hvidløg

En hurtig ret, når maden skal være enkel.

20 minutter
Print
4

500 g pasta, f.eks. linguine
50 g smør
4 skalotteløg
3 fed hvidløg
600 g hestebønner i bælg
saft og skal af ½ citron
parmesan til servering

Sådan laver du pasta med hestebønner:

Begynd med at koge pastaen.

Smelt smørret, skær løg og hvidløg i skiver og tag hestebønnerne ud af de grove bælge. Overhæld evt. bønnerne med kogende vand og smut de todelte grønne bønner ud. Du kan også bare lade dem blive i hinderne. Sauter bønnerne i smørret. Smag til med citronsaft, salt og peber. Drys med citronskal.

Vend bønnerne med pastaen og riv godt med parmesan ud over.

PRØV OGSÅ: Langtidsstegt lammeskank med cremede hestebønner

Tip:

Hestebønner kan være svære at finde. Du kan bruge sukkerærter eller grønne bønner i denne superenkle pastaret i stedet for, bare skær dem i mindre stykker.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarret, Nem aftensmad, Pastaretter, Italiensk mad og Hovedret