Rabarbertrifli
SPONSORERET indhold

Nem & lækker rabarbertrifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rabarber er et tegn på, at det snart bliver ­sommer, og denne ­trifli leder også tankerne over på solskinsdage og mad i det fri.

Af: Pernille Skøjdt Foto: Line Thit Klein
23. jun. 2020 | Mad | ALT for damerne
Trifli til 4 personer | Total: 45 min

Ingredienser

Rabarberkompot:
400 g rabarber
175 g rørsukker
½ vaniljestang, flækket
¼ dl vand

Til triflien:
2½ dl piskefløde
14 -16 makroner, knuste
ca. 4 dl rabarberkompot
50 g hvid chokolade, grofthakket
½ dl ristede mandler, hakkede

Sådan laver du rabarbertrifli

1. Skær rabarber i mindre stykker. Kom rabarber, rørsukker, vaniljestang og en lille smule vand i en gryde, og bring det til kogepunktet. Lad det simre ved jævn varme, til kompotkonsistens er opnået, det tager ca. 10 minutter (tilsæt evt. lidt ekstra sukker, hvis du synes, den er for syrlig). Afkøl rabarberkompotten.

2. Pisk fløden til flødeskum. Fordel halvdelen af de knuste makroner i 4-6 glas. Kom skefulde af rabarberkompot, lidt hakket hvid chokolade og hakkede ristede mandler over og flødeskum øverst.

3. Lav endnu et lag med makroner, rabarberkompot og flødeskum. Sæt rabarbertrifli i køleskab, og lad desserten trække nogle timer før servering.

Anbefalet til dig