-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Skidne æg
Påskelørdag kaldte man i gamle dage for ”skiden Lørdag”,fordi det var store vaskedag. Det var før vaskemaskinens opfindelse, og det foregik med gruekedel og vaskebræt – et værre slid. Skidne æg var en typisk påskespise, som blev nydt som frokostret. Skidne æg blev oprindelig lavet med vandsennep, altså pulveriserede sennepskorn rørt med vand, helt som vi gør det her. Det var den eneste form for sennep, man havde før i tiden. På de sydfynske øer kaldte man spøgefuldt vandsennep for lårsennep, da husmoren sad med et fad med sennepskorn mellem lårene. Oven på sennepskornene var placeret en kanonkugle, som hun med lårene satte i svingninger, så kornene blev knust. Imens tilsatte hun vand, så senneppen fik den rette konsistens. Kanonkugler havde de nok af fra svenskerkrigene.
4 personer
Ingredienser
- 4 æg
- 20 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl mælk
- 1½ spsk. sennepspulver
- 3 spsk. vand
- salt, peber
- Tilbehør:
- rugbrød og sennep
- kog æggene 8-10 min. hældkoldt vand over, og pil dem.
- smelt smørret i en gryde, ogrør melet i. rør kogende mælki lidt ad gangen. kog saucenigennem nogle min. underomrøring.
- rør sennepspulveret ud ivandet, og rør det i. saucenmå ikke koge, efter sennepspulvereter tilsat, da den såbliver bitter. smag til med saltog peber. hæld saucen overæggene.