Svensk pølseret med kylling
Svensk pølseret er en elsket klassiker - her i en fedtfattig version med kyllingepølser, der sørger for at fedtprocenten ikke banker i vejret.
Ingredienser
2 løg
Ingredienser til fedtfattig svensk pølseret
2 squash
4 gulerødder
2 spsk rapsolie eller flydende Kærgaarden
600 gram skinke kød i tern eller kalkun eller kyllingebryst
200 gram kyllingepølser (max 9%), f.eks. Levevis
4 dl vand
2 tsk paprika
1 dåse tomatpure
250 gram madlavningsfløde 15 %, f.eks. Milda
salt og peber
3-4 laurbærblade
1 spsk sennep
purløg til pynt
salt og peber
Næringsindhold
-
Energi pr. person:400 Kcal
Sådan laver du svensk pølseret:
Pil løgne og hak dem fint. Skræl evt. squashen, så kræsne børn ikke opdager dem og hak den i tern. Hak gulerødderne i tern eller skær den i skiver.
Opvarm fedtstoffet i en gryde og svits løg og squash i nogle minutter. Svits kødstykkerne med. Lad det simre 5 min.
Skær pølserne i skiver og tilsæt dem og vand, paprika og tomatpure til gryden. Kom fløde, laurbær blade og sennep i.
Lad det simre ca. 15 min under låg. Smag retten til med salt og peber.
Pynt med purløg.
Tip:
Spis evt. en lækker skive rugbrød til den svenske pølseret, 1 skive = 100 kcal. Du kan også tilsætte 4-6 kartofler til selve retten, hvis du gerne vil have kartofler i.