Opskrift på thaifiskefrikadeller med fuldkornsnudler
SPONSORERET indhold

Thaifiskefrikadeller med fuldkornsnudler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse fiskefrikadeller smager forrygende og har lidt mere krudt end dem vi ellers kender.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
17. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 50 min

Ingredienser

Fiskefrikadeller
2 stykker toastbrød eller tilsvarende mængde brød uden skorpe
1 ½ dl mælk
ca. 150 g laks
300 g hvid fisk, eks. torsk, brosme, lange, sej
1 tsk finthakket citrongræs
6-8 blade finthakket thaibasilikum
1 tsk frisk ingefær, finthakket
1 tsk salt
friskkværnet peber
evt. lidt chili, finthakket.

Tilbehør
½ dl soja
2-3 cm frisk ingefær
2 fed fintrevet hvidløg
evt lidt frisk chili
2-3 porrer
ca. 400 g fuldkornsnudler

Sådan laver du thaifiskefrikadeller

Fjern skorpen fra brødet og lad det ligge i blød i mælken i et kvarters tid. Har du en foodprocessor hakker du laksen og den hvide fisk sammen med de øvrige ingredienser, heriblandt brødet, indtil farsen er mellemgrov. Krydr med salt og peber. Hvis ikke, så hak begge fisk så fint som muligt i hånden, og bland dem med de øvrige ingredienser. Hvis du har tid, så lad farsen stå og samle sig i ti minutters tid, inden stegning.

Steg thaifiskefrikadellerne i olie, indtil de er sprøde og gyldne på begge sider. Sæt imens en lille og en stor gryde over med vand til porrer og nudler. Bland sojasauce, ingefær og hvidløg og sæt saucen til side. Rens porrerne for jord og skær dem i stykker på ca. 6-7cm. Kog porrerne i ca. 5 min til de er møre. Tag dem op og lad dem dryppe af. Hæld soja-ingefærdressingen over. Kog nudlerne efter anvisninger og servér begge dele til de sprøde, lune thai-fiskefrikadeller.