-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
De skønneste Tivoli-flødeboller: Sådan laver du dem selv
Den legendariske Tivoli-kage, der havde sit store gennembrud i 1934, har fået et frækt nyt side-kick side med Torben Bangs Tivoli-flødebolle. Begge er en symfoni af fløjlsblødt skum, æble og rom og med den letgenkendelige røde spiral på toppen – en hyldest til rutsjebanens ’røde lyn’. Her få du opskriften, hvis du vil prøve at gøre chefkonditoren kunsten efter derhjemme:
Ca. 25 flødeboller
Total:2 timer
Ingredienser
- Æblekompot
- 4–5 æbler
- 100 g sukker
- Knivspids kanel
- Knivspids nelliker
- Evt. lidt citronsaft
- Flødebolleskum
- Sukkerlage:
- 220 g sukker
- 125 g vand
- 160 g lys sirup
- Æggehvidemasse:
- 90 g æblemost
- 40 g mørk rom
- 20 g tørrede æggehvider
Sådan laver du Tivoli-flødeboller:
- 1. Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne op med sukker og krydderierne, og lad det koge, indtil det begynder at blive fast i konsistensen.
- 2. Blend æblekompotten, til den er helt glat. Smag den til med lidt citronsaft.
- Fyld æblekompotten i en sprøjtepose. Afkøl.
- Sukkerlage:
- 3. Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog op til 120 grader. Tag gryden fra varmen
- Æggehvidemasse:
- 4. Bland ingredienserne, og blend med en stavblender. Pisk massen op til let skum.
- 5. Når sukkerlagen er afkølet til 105 grader, piskes den forsigtigt i æggehvidemassen.
- 6. Pisk skummet luftigt og stift. Fyld skummet i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt skummet op på de afkølede kransekagebunde. Sprøjt lidt æblekompot ind i skummet fra toppen.
- 7. Sæt flødebollerne i køleskabet.
- 8. Dyp flødebollerne i tempereret hvid chokolade.Stil dem tilbage i køleskabet, til chokoladen har sat sig. Indfarv en lille smule af den hvide chokolade med rød pulverfarve, og fyld det i en cornette. Sprøjt en tynd spiral oven på flødebollerne.
Andre lækre opskrifter fra TIVOLI
-
Sådan bager du selv TIVOLI fastelavnsbollen
-
Skønne romkugler fra TIVOLI
-
De skønneste Tivoli-flødeboller: Sådan laver du dem selv
-
Tivoli-kager: Sådan laver du den lækre konditorkage
-
Cakenhagen-regnbuekage: Den fineste Pride-kage
-
Cakenhagens fastelavnsbolle: Sådan laver du selv den overdådige fastelavnsbolle
PRØV OGSÅ:Tivolis romkugle med ægte rom
