
De skønneste Tivoli-flødeboller: Sådan laver du dem selv
Den legendariske Tivoli-kage, der havde sit store gennembrud i 1934, har fået et frækt nyt side-kick side med Torben Bangs Tivoli-flødebolle. Begge er en symfoni af fløjlsblødt skum, æble og rom og med den letgenkendelige røde spiral på toppen – en hyldest til rutsjebanens ’røde lyn’. Her få du opskriften, hvis du vil prøve at gøre chefkonditoren kunsten efter derhjemme:
Ingredienser
Æblekompot
4–5 æbler
100 g sukker
Knivspids kanel
Knivspids nelliker
Evt. lidt citronsaft
Flødebolleskum
Sukkerlage:
220 g sukker
125 g vand
160 g lys sirup
Æggehvidemasse:
90 g æblemost
40 g mørk rom
20 g tørrede æggehvider
Sådan laver du Tivoli-flødeboller:
1. Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne op med sukker og krydderierne, og lad det koge, indtil det begynder at blive fast i konsistensen.
2. Blend æblekompotten, til den er helt glat. Smag den til med lidt citronsaft.
Fyld æblekompotten i en sprøjtepose. Afkøl.
Sukkerlage:
3. Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog op til 120 grader. Tag gryden fra varmen
Æggehvidemasse:
4. Bland ingredienserne, og blend med en stavblender. Pisk massen op til let skum.
5. Når sukkerlagen er afkølet til 105 grader, piskes den forsigtigt i æggehvidemassen.
PRØV OGSÅ: Tivolis romkugle med ægte rom
6. Pisk skummet luftigt og stift. Fyld skummet i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt skummet op på de afkølede kransekagebunde. Sprøjt lidt æblekompot ind i skummet fra toppen.
7. Sæt flødebollerne i køleskabet.
8. Dyp flødebollerne i tempereret hvid chokolade.Stil dem tilbage i køleskabet, til chokoladen har sat sig. Indfarv en lille smule af den hvide chokolade med rød pulverfarve, og fyld det i en cornette. Sprøjt en tynd spiral oven på flødebollerne.
Om bogen Cakenhagen
Tivoli udgiver den 7. juni Cakenhagen, der er en coffe table-bog med kageopskrifter fra Cakenhagen, som er stedet i Tivoli, hvor man kan nyde chefkonditor Torben Bangs kagekreationer.
Bogen koster 295 kr. og kan købes hos Cakenhagen, Nimb og Little Tivoli (ny butik i Tivoli).
Bogen har forord af Nimbs direktør, Iben Marburger Juul, og chefkonditor Torben Bang, som har skabt opskrifterne. Cakenhagen udkommer på dansk og engelsk.