Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

flødeboller fra Tivoli
Foto: Fra bogen Cakenhagen chefkonditor Torben Bang Den skønne flødebolle ligner den klassiske Tivoli-kage - selvfølgelig den flotte røde spiral på toppen.

Flødeboller fra Tivoli

De skønneste Tivoli-flødeboller: Sådan laver du dem selv

Den legendariske Tivoli-kage, der havde sit store gennembrud i 1934, har fået et frækt nyt side-kick side med Torben Bangs Tivoli-flødebolle. Begge er en symfoni af fløjlsblødt skum, æble og rom og med den letgenkendelige røde spiral på toppen – en hyldest til rutsjebanens ’røde lyn’. Her få du opskriften, hvis du vil prøve at gøre chefkonditoren kunsten efter derhjemme:

clock 2 timer
printer Print
plate Ca. 25 flødeboller

Æblekompot
4–5 æbler
100 g sukker
Knivspids kanel
Knivspids nelliker
Evt. lidt citronsaft

Flødebolleskum
Sukkerlage:
220 g sukker
125 g vand
160 g lys sirup

Æggehvidemasse:
90 g æblemost
40 g mørk rom
20 g tørrede æggehvider

Sådan laver du Tivoli-flødeboller:

1. Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne op med sukker og krydderierne, og lad det koge, indtil det begynder at blive fast i konsistensen.

2. Blend æblekompotten, til den er helt glat. Smag den til med lidt citronsaft.
Fyld æblekompotten i en sprøjtepose. Afkøl.

Sukkerlage:
3. Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog op til 120 grader. Tag gryden fra varmen

Æggehvidemasse:
4. Bland ingredienserne, og blend med en stavblender. Pisk massen op til let skum.

5. Når sukkerlagen er afkølet til 105 grader, piskes den forsigtigt i æggehvidemassen.

PRØV OGSÅ: Tivolis romkugle med ægte rom

6. Pisk skummet luftigt og stift. Fyld skummet i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt skummet op på de afkølede kransekagebunde. Sprøjt lidt æblekompot ind i skummet fra toppen.

7. Sæt flødebollerne i køleskabet.

8. Dyp flødebollerne i tempereret hvid chokolade.Stil dem tilbage i køleskabet, til chokoladen har sat sig. Indfarv en lille smule af den hvide chokolade med rød pulverfarve, og fyld det i en cornette. Sprøjt en tynd spiral oven på flødebollerne.

Om bogen Cakenhagen

Tivoli udgiver den 7. juni Cakenhagen, der er en coffe table-bog med kageopskrifter fra Cakenhagen, som er stedet i Tivoli, hvor man kan nyde chefkonditor Torben Bangs kagekreationer.

 

Bogen koster 295 kr. og kan købes hos Cakenhagen, Nimb og Little Tivoli (ny butik i Tivoli).

Bogen har forord af Nimbs direktør, Iben Marburger Juul, og chefkonditor Torben Bang, som har skabt opskrifterne. Cakenhagen udkommer på dansk og engelsk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Flødeboller og Dessert