Ost med hjemmebagt kommenkiks

Ost med hjemmebagt kommenkiks

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Hviletid:
  • 1 time
  • Bagetid:
  • 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2x 300 g ost (f.eks. brie g blåskimmel)
  • Kommenkiks: (ca. 60 stk.)
  • 150 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 125 g smør
  • 1 spsk kommen
  • 1 tsk sirup/farin
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • ½ dl kold mælk

  1. Hak de to slags mel sammen med smør til en grynet masse.
  2. Tilsæt kommen, sirup og salt.
  3. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og mælk. Pak den ind og sæt den i køleskab min. 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud og prik den med en gaffel.
  5. Skær den i firkanter eller udstik den til runde kiks.
  6. Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 8-10 min.
  7. Lad dem afkøle på en rist og opbevar i en kagedåse.