Ost med hjemmebagt kommenkiks
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Hviletid:
- 1 time
- Bagetid:
- 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2x 300 g ost (f.eks. brie g blåskimmel)
- Kommenkiks: (ca. 60 stk.)
- 150 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 125 g smør
- 1 spsk kommen
- 1 tsk sirup/farin
- ½ tsk salt
- 1 æg
- ½ dl kold mælk
- Hak de to slags mel sammen med smør til en grynet masse.
- Tilsæt kommen, sirup og salt.
- Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og mælk. Pak den ind og sæt den i køleskab min. 1 time.
- Rul dejen tyndt ud og prik den med en gaffel.
- Skær den i firkanter eller udstik den til runde kiks.
- Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 8-10 min.
- Lad dem afkøle på en rist og opbevar i en kagedåse.