Opskrift på ovnbagt laks med tomat

Ovnbagt laks med tomat

2

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 300 g laksefilet, uden skind og ben skåret i store bidder
  • 3 dl mosede tomater
  • hav- eller stensalt
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du laks ovnbagt med tomat:

  1. Læg laksestykkerne på en bradepande beklædt med bagepapir, og hæld godt med mosede tomater henover hvert stykke laks. Drys salt og peber på.
  2. Bag laksestykkerne 8 min i en 175 grader varm ovn ved varmluft. Check, om laksen er færdig. Det er den, hvis den ikke er rå i midten, kødet deler sig i flager, og der er kommet væske på overfladen, der ligner mælkehvide bobler. Hvis laksen ikke er færdig, så giv den et par minutter mere.
  3. Bonusinfo:
  4. Fisk er jo godt for næsten alt. Er du klar over at fiskeprotein ser ud til at sætte gang i brunt fedtvæv? Brunt fedtvæv brænder kropsfedt af og laver det om til varme, så det ikke sætter sig på sidebenene. Så mere fisk til dig. Og med tomat, så bliver du dejlig mæt af kombinationen af smag og protein.
  5. "Du kan også bruge alle mulige andre slags fisk udover laks. "
  6. Og tænk på alle de krydderier, du kan drysse henover laksen! Karry, gurkemeje, fintmalet spidskommen, allehånde eller chili. Eller friske krydderurter som rosmarin og timian.
  7. »Læs også: Laks med ovnbagte gulerødder.
  8. Nøgleord: Ovnabgt laks, opskrift, tomat, fisk.

Umahro Cadogans tip

Hvis du skal lave en virkelig blæret udgave, så tag 1 økologisk appelsin, og skær den i papirtynde skiver med en meget skarp kniv. Læg skiverne ovenpå laksestykkerne, efter de blev toppet med mosede tomater. Det giver en delikat orangesmag. Og ja, du kan sagtens spise det hele, når appelsinskiverne er meget tynde – også skrællen!