dessert

Panna cotta i en lettere nordisk udgave

Italiensk favoritdessert i en nordisk udgave, hvor piskefløden er skiftet ud med kærnemælk og 9% fløde.

4

Ingredienser

  • 2,5 dl fløde 9%
  • 50 g rørsukker
  • korn af en fed vaniljestang
  • 4 blade husblas
  • 2,5 dl økologisk kærnemælk
  • Servering:
  • 100 g brombær
  • 1 spsk sukker + 1 spsk reven skal af ubehandlet lime

Sådan gør du:

  1. Kom fløde, rørsukker og vanilje i en gryde, varm og lad det hele snurre under omrøring i 5 minutter.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand 5 minutter. Knug den af og smelt den i den varme fløde.
  3. Pisk, til husblassen er opløst, tilsæt kærnemælk, afkøl og sigt blandingen op i 4 forme, der sættes koldt i mindst 4-5 timer − gerne længere.
  4. Vend bærrene med sukker og limeskal og server dem til panna cottaen.