dessert

Panna cotta

Panna cotta med lime & rysteribs

4

Ingredienser

  • 4 dl minimælk
  • 1 dl fløde 9%
  • korn af 1 stang vanilje
  • 35 g økologisk rørsukker
  • 25 g hvid chokolade
  • 5 blade husblas
  • Reven skal af 1 ubehandlet lime
  • Rysteribs:
  • 100 g ribs
  • 25 g rørsukker

Sådan gør du:

  1. Kom mælk, fløde, vaniljekorn og -stang i en gryde med sukker. Varm det hele under omrøring til kogepunktet, og rør til sukkeret er helt smeltet. Bræk chokoladen i mindre stykker og lad dem smelte i den varme mælkeblanding. Læg husblasen i blød i koldt vand, knug den af og smelt den i den varme, krydrede mælkeblanding. Rør til husblasen er helt opløst. Sigt
  2. mælkeblandingen over i 4 glas eller forme og stil dem koldt et par timer − evt. natten over. Rør ribs og sukker sammen i en skål og rør derefter jævnligt 4-5 gange fordelt over en times tid.
  3. Vend panna cottaerne ud, drys limeskal på og server dem med rysteribs.
  4. Energi pr. person: 190 kcal, fedt 26%, protein 14%, kulhydrat 60%.