Panna cotta
Panna cotta med lime & rysteribs
4
Ingredienser
- 4 dl minimælk
- 1 dl fløde 9%
- korn af 1 stang vanilje
- 35 g økologisk rørsukker
- 25 g hvid chokolade
- 5 blade husblas
- Reven skal af 1 ubehandlet lime
- Rysteribs:
- 100 g ribs
- 25 g rørsukker
Sådan gør du:
- Kom mælk, fløde, vaniljekorn og -stang i en gryde med sukker. Varm det hele under omrøring til kogepunktet, og rør til sukkeret er helt smeltet. Bræk chokoladen i mindre stykker og lad dem smelte i den varme mælkeblanding. Læg husblasen i blød i koldt vand, knug den af og smelt den i den varme, krydrede mælkeblanding. Rør til husblasen er helt opløst. Sigt
- mælkeblandingen over i 4 glas eller forme og stil dem koldt et par timer − evt. natten over. Rør ribs og sukker sammen i en skål og rør derefter jævnligt 4-5 gange fordelt over en times tid.
- Vend panna cottaerne ud, drys limeskal på og server dem med rysteribs.
- Energi pr. person: 190 kcal, fedt 26%, protein 14%, kulhydrat 60%.