Portvinskage
Det her er en herlig, tung engelsk kage, der er pakket med julens krydderier og skøn tørret frugt.
1 stk.
Ingredienser
- 5 dl sød, kraftig portvin
- 1 lille stykke kanel
- 5 hele allehånde
- 5 hele nelliker
- 1 muskatnød
- 1 lille stykke usprøjtet appelsinskal
- 200 g lyse rosiner
- 200 g korender
- 200 g rosiner
- 100 g pyntebær
- 100 g syltet appelsinskal, evt. blandet med sukat
- Dej:
- 200 g blødt smør
- 200 g mørk farin eller muscovadosukker
- 4 æg
- 250 g mel
- revet skal af resten af appelsinen
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 spsk. nelliker
- 2 tsk. ingefær
- smør til formen
- Kog portvinen op, hæld den over krydderier, og lad den køle af i nogle timer. Bland lyse rosiner, korender, alm. rosiner, pyntebær og appelsinskal, og si den krydrede portvin over. Lad det trække 8-12 timer, og hæld det hele i en si. Lad vinen løbe fra, og pres med en ske for at få så meget væde som muligt med. Gem både væde og frugter.
- Rør smør og farin cremet. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt lidt af melet, hvis blandingen skiller. Rør resten af melet i dejen sammen med revet appelsinskal, krydderier og al den drænede frugt.
- Fyld dejen i en velsmurt springform (22 cm), der er foret med dobbelt bagepapir. Bag kagen ved 160 gr. i ca. 30 min. Dæmp varmen til 150 gr., og bag videre i ca. 1½ time. Lad kagen køle helt af i formen. Pak den i bagepapir og plast, og stil den på køl, til den skal bruges.