Rabarber-pie

Rabarber-pie

Denne amerikanske rabarberpie er en ægte klassiker, som smager helt fantastisk.

8 personer

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 450 g rabarber i ¾ cm tykke skiver
  • 300 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 30 g smør
  • Tilbehør:
  • Flødeskum og jordbær

  1. Smuldr smørret i melet. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul lidt mere end halvdelen af dejen ud, og for en smurt tærteform (22 cm i diameter) hermed.
  2. Bland rabarberne godt med sukker og hvedemel, og fordel det i tærtebunden. Fordel smørklatter over. Rul resten af dejen ud, og læg det over tærten som låg. Snit nogle huller i dejen.
  3. Bag pie'en ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Server kagen afkølet med flødeskum og evt. jordbær til.