Rabarbertærte
Så er det endelig ved at være sæson for de gode danske rabarber, her får du et lækkert bud på forårets tærte.
6 personer
Ingredienser
- Mørdej:
- 100 g smør
- 150 g hvedemel
- 4 spsk. flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- Fyld:
- 300 g rabarber
- 3 spsk. sukker
- Desuden:
- 100 g hvid chokolade
- 100 g smuttede hakkede mandler
- 100 g sukker
- 2 æg
- 1 dl cremefraiche 38 %
- Tilbehør: flødeskum
- Smuldr smørret i mel, flormelis og vaniljesukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) hermed.
- Rens rabarberstilkene, og skær dem i 1 cm stykker. Bland rabarberne med sukkeret. Hak chokoladen, og rør den med mandler, sukker, æg og cremefraiche. Kom fyldet i tærten. Fordel rabarberne over.
- Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 50 min. På midterste ovnribbe.