Rabarbertærte

Rabarbertærte

Så er det endelig ved at være sæson for de gode danske rabarber, her får du et lækkert bud på forårets tærte.

6 personer

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 300 g rabarber
  • 3 spsk. sukker
  • Desuden:
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g smuttede hakkede mandler
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • Tilbehør: flødeskum

  1. Smuldr smørret i mel, flormelis og vaniljesukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) hermed.
  2. Rens rabarberstilkene, og skær dem i 1 cm stykker. Bland rabarberne med sukkeret. Hak chokoladen, og rør den med mandler, sukker, æg og cremefraiche. Kom fyldet i tærten. Fordel rabarberne over.
  3. Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 50 min. På midterste ovnribbe.