Røgede fiskefrikadeller
Prøv en anderledes variant af de klassiske fiskefrikadeller i form af disse røgede fiskefrikadeller.
8-10 fiskefrikadeller
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 12 min.
- 250 g røget fisk (uden skind og ben, f.eks. makrel, sild varmrøget laks eller ørred)
- 250 g kogte kartofler
- 1 lille rødløg (finthakket)
- 1 æg
- salt og peber
- 50 g durummel
- smør og olie (til stegning)
- Tilbehør: remoulade eller salat og rugbrød
- Remoulade:
- 75 g mayonnaise
- 1½ dl cremefraiche
- 1 spsk dijonsennep
- 50 g cornichoner (eller syltede agurker, hakkede)
- 1 spsk kapers (evt. hakkede)
- 1/2 løg eller rødløg (finthakket)
- 1 lille bdt persille (hakket)
- salt og peber
- 1 lille bdt persille (hakket)
- salt og peber
- Mos kartoflerne med en kartoffelstamper eller en gaffel og rør fisken (plukket i små stykker) i.
- Remoulade: Rør mayonnaise og cremefraiche sammen med sennep og tilsætde hakkede ingredienser. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt rødløg, æg, salt og peber.Form farsen til frikadeller og vend dem i durummel. Steg demgyldne på en pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.