Røgede fiskefrikadeller

Røgede fiskefrikadeller

Prøv en anderledes variant af de klassiske fiskefrikadeller i form af disse røgede fiskefrikadeller.

8-10 fiskefrikadeller

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 12 min.
  • 250 g røget fisk (uden skind og ben, f.eks. makrel, sild varmrøget laks eller ørred)
  • 250 g kogte kartofler
  • 1 lille rødløg (finthakket)
  • 1 æg
  • salt og peber
  • 50 g durummel
  • smør og olie (til stegning)
  • Tilbehør: remoulade eller salat og rugbrød
  • Remoulade:
  • 75 g mayonnaise
  • 1½ dl cremefraiche
  • 1 spsk dijonsennep
  • 50 g cornichoner (eller syltede agurker, hakkede)
  • 1 spsk kapers (evt. hakkede)
  • 1/2 løg eller rødløg (finthakket)
  • 1 lille bdt persille (hakket)
  • salt og peber
  • 1 lille bdt persille (hakket)
  • salt og peber

  1. Mos kartoflerne med en kartoffelstamper eller en gaffel og rør fisken (plukket i små stykker) i.
  2. Remoulade: Rør mayonnaise og cremefraiche sammen med sennep og tilsætde hakkede ingredienser. Smag til med salt og peber.
  3. Tilsæt rødløg, æg, salt og peber.Form farsen til frikadeller og vend dem i durummel. Steg demgyldne på en pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.