Rosenkål med laks og æg

Rosenkål med laks og æg

Kombinationen af laks og æg til morgenmad er velkendt af de fleste.

2 personer

Ingredienser

  • Af Louisa Lorang
  • ½ kg rosenkål
  • olivenolie
  • 1 citron, saften heraf
  • salt
  • 2 æg
  • 3-4 spsk tyk yoghurt
  • 3-4 tsk harissa
  • 100 g god, røget laks

Sådan gør du

  1. Pil de grimme yderste blade af rosenkålene, hvis det er nødvendigt. Halver rosenkålene, og steg dem i olivenolie på en varm pande i ca. 10 minutter. Rør jævnligt. Kom citronsaft på, og steg i yderligere et par minutter. Krydr med salt.
  2. Kog æggene smilende, ca. 6-7 minutter. Skyl dem i koldt vand, pil dem, og halver dem.
  3. Rør yoghurt med harissa og salt.
  4. Anret rosenkålene med laks, æg og krydret yoghurt, og server straks.