Sauternefromage på sprøde mandelbunde

Sauternefromage på sprøde mandelbunde

Her har vi lavet en luftig fromage med en sød sauterne dessertvin og lagt fromagen mellem to knasende sprøde mandelkager.

(4 personer)

Ingredienser

  • 2 bægre past. æggeblommer
  • 5 spsk. sukker
  • 3 dl mælk
  • 5 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 dl sauterne, sød hedvin
  • Mandelbunde:
  • 100 g smuttede og finthakkede mandler
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 3 spsk. mælk
  • Pynt:
  • flødeskum og evt. mynte
  • Tilbehør:
  • appelsin, kiwi og blåbær

  1. Kog ingredienserne sammen i en gryde. Lad det køle af, til det er lunkent. Fordel dejen i flade cirkler på bagepapir (ca. 5 cm i diameter).
  2. Bag bundene ca. 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Bag få ad gangen.
  3. Afkøl bundene, inden de løftes af bagepapiret. Du kan også bage en stor bund og udstikke cirkler straks efter bagningen. Læg bundene sammen to og to med fromagen imellem. Pynt med flødeskum og mynte. Server med frisk frugt.