Små jordbærtærter med marcipancreme

Små jordbærtærter med marcipancreme

Disse små jordbærtærter tager lidt tid at lave, men det er hele arbejdet værd.

8 stk.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • Desuden:
  • 100 g mørk chokolade, 60 % kakaoindhold
  • Marcipancreme:
  • 2 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 75 g revet ren rå marcipan
  • Desuden:
  • 2½ dl piskefløde
  • 350 g jordbær
  • 2 dl æblegelé

  1. Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Smør 8 papirmuffinforme, og stil dem i en muffinsbageform. Tryk dejen ud i dem. Kom 8 andre papirmuffinforme oven i, og tryk dem lidt fast. De gør, at dejen holder formen under bagningen.
  3. Bag tærtebundene ca. 10 min. ved 200 gr. Fjern de øverste papirforme, og bag tærtebundene yderligere ca. 10 min. Afkøl dem. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Smør chokoladen på indersiden af tærterne. Lad det stivne.
  4. Kom ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk det sammen under opvarmning. Når det bobler og jævner, kommer du det i en skål, drys med sukker. Lad det afkøle. Pisk fløden til flødeskum, og vend det i den kolde creme.
  5. Fordel cremen i tærterne. Fordel halve jordbær over. Smelt geléen i en lille gryde, og hæld det over. Lad geléen stivne.