Små påskekager

Små påskekager

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Hviletid, dej:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • 15-20 min.
  • Fryse-egnede (ca. 10 stk.)
  • Dej:
  • 150 g mel (2½ dl)
  • 100 g smør
  • 4 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 100 g mandler
  • 75 g smør
  • 85 g flormelis
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 æg (stort)
  • Pynt:
  • pyntekrymmel og grøn gelé

  1. Findel smørret i melet og bland flormelis i. Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
  2. Lad dejen hvile koldt en halv times tid.
  3. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd smurte linseforme med 2/3 af dejen.
  4. Hak mandlerne meget fint.
  5. Rør smør og flormelis sammen og rør den revne citronskal og ægget i. Rør til sidst de finthakkede mandler i massen.
  6. Kom fyldet i formene. Rul resten af dejen ud og udstik stjerner eller firkanter, som passer som låg. Læg dem på kagerne.
  7. Bag dem ved 200 grader i 15-20 min.
  8. Lad kagerne svale lidt, inden de forsigtigt lempes ud af formene – kagerne er meget „skøre“.
  9. Lad dem blive helt kolde, før de pyntes.