Ca. 12 snitter

Ingredienser

  • 50 g blødt smør
  • 2 æg
  • 180 g sukker
  • 120 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • et nip salt
  • 1 spsk. cremepulver eller maizena
  • frisk frugt eller bær efter sæson.
  • Smuldredej:
  • 35 g smør
  • 50 g sukker
  • 3 spsk. havregryn
  • ¾ tsk. kanel
  • Creme:
  • 50 g hhv. smør, honning og flødeost

  1. Rør smør, æg og sukker sammen. Tilsæt mel, bagepulver, mælk og salt, og rør dejen igennem. Bred dejen ud i en bradepande (ca. 20 x 35 cm), der er foret med bagepapir, og bag bunden 20 min.
  2. Bland smør, sukker, gryn og kanel med en kniv.
  3. Cremepulver, og dæk med ituskåren frugt. Drys med smuldredej, og bag videre i ca. 20 min. Køl kagen af, skær den i to baner, og del banerne i trekanter.
  4. Flødeostecreme: Rør smør, honning og flødeost sammen, og læg en lille skefuld på hver af kagerne.