Sommerkage
Ca. 12 snitter
Ingredienser
- 50 g blødt smør
- 2 æg
- 180 g sukker
- 120 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl mælk
- et nip salt
- 1 spsk. cremepulver eller maizena
- frisk frugt eller bær efter sæson.
- Smuldredej:
- 35 g smør
- 50 g sukker
- 3 spsk. havregryn
- ¾ tsk. kanel
- Creme:
- 50 g hhv. smør, honning og flødeost
- Rør smør, æg og sukker sammen. Tilsæt mel, bagepulver, mælk og salt, og rør dejen igennem. Bred dejen ud i en bradepande (ca. 20 x 35 cm), der er foret med bagepapir, og bag bunden 20 min.
- Bland smør, sukker, gryn og kanel med en kniv.
- Cremepulver, og dæk med ituskåren frugt. Drys med smuldredej, og bag videre i ca. 20 min. Køl kagen af, skær den i to baner, og del banerne i trekanter.
- Flødeostecreme: Rør smør, honning og flødeost sammen, og læg en lille skefuld på hver af kagerne.