Start januar med nem hverdagsmad

Start januar med nem hverdagsmad

Skal du have en pause fra kød oven på julemaden, så prøv denne fantastiske grønsagsgullash, eller sæt krydderi på årets første dage med en nem kylling i karry.

GRØNSAGSGULLASCH

Ingen kød, men til gengæld masser af grønsager og vitaminer. Server gullaschen med et af de gode grove brød fra side 60.

Tid: ca. 30 min. plus kogetid

(4 pers.)

1 løg

2 store gulerødder

½ lille knoldselleri

2 persillerødder eller pastinakker

400 g kartofler

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 fed hvidløg

2 tsk. spidskommen

1 tsk. paprika

2 dåser hakkede tomater

1 dåse tomatpure ca. 70 g

salt og peber

1 dl fløde

1 bundt persille

50 g mandler

1. Pil, og hak løget. Skræl gulerødder, selleri, persillerødder og kartofler, og skær i mundrette stykker.

2. Varm olien i en stor gryde, og svits løget – det skal ikke tage farve. Tilsæt grønsager og presset hvidløg, og vend godt rundt.

3. Tilsæt spidskommen og paprika, og hæld tomater og tomatpure ved. Lad grønsagerne simre under låg i ca. 30 min., til de er møre.

4. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber.

5. Hak persille og mandler, og drys over ved servering.

Start januar med nem hverdagsmad

KYLLING OG KÅL I KARRY OG KOKOSMÆLK

En ret, der både dufter og smager af varmere himmelstrøg, og som egner sig perfekt til en kold vinterdag. Pas på med den grønne karry, for der kan være stor forskel i styrken.

Tid: ca. 15 min. plus kogetid

(4 pers.)

½ lille kålhoved

2 spsk. koldpresset rapsolie

1 spsk. grøn karrypasta

4 hele kyllingelår

1 dåse kokosmælk

2 dl hønsebouillon

1 spsk. brun farin

1-2 spsk. sojasauce

1-2 spsk. fiskesauce

1 potte thai-basilikum

peanuts til drys

Tilbehør:

basmatiris

1. Fjern stokken og de yderste blade af kålen, og snit den fint.

2. Varm halvdelen af olien i en stor sauterpande, og svits karryen heri. Tilsæt kål, og rist i ca. 2 min., mens der vendes godt rundt. Tag kålen af panden.

3. Varm resten af olien i sauterpanden, og brun kyllingelårene godt.

4. Tilsæt kål, kokosmælk, bouillon, brun farin, sojasauce og fiskesauce, og lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 30 min.

5. Kog risene som angivet på pakken, og server til. Drys med thai-basilikum og peanuts.

► SE OGSÅ: Røget muslingesuppe

► SE OGSÅ: Kylling i karry

► SE OGSÅ: Ravioli med svampe og sprød selleri