Stegt kylling med appelsin, broccoli og abrikoser
4 personer
Ingredienser
- 1 1/2 kg kylling
- salt, peber
- 1 løg
- 2 dl vand
- 2 dl friskpresset appelsinsaft
- 2 tsk. reven skal af en usprøjtet appelsin
- 75 g tørrede, bløde abrikoser
- 500 g broccoli
- Pynt: fileter af 1 appelsin og 2 spsk. pinjekerner
- Tilbehør:
- couscousgryn. Kog 3 dl bouillon op, og hæld det over 3 dl couscousgryn. Lad det trække 5 min., vend rundt i grynene med en gaffel undervejs.
- Del kyllingen i 8-10 stykker, og krydr dem med salt og peber Brun dem først på skindsiden og herefter på den anden side i en stegegryde. Tag kyllingestykkerne op. Hæld det meste af det afsmeltede fedt fra undtagen 1 tsk. Hak løget, og svits det i gryden.
- Kom kyllingestykkerne, vand, appelsinsaft, appelsinskal og abrikoser ved, og lad det snurre under låg i ca. 45 min. Kom broccolibuketter ved og damp dem med 5 min.
- Server gryderetten pyntet med appelsinfileter og pinjekerner samt det foreslåede tilbehør.