Stegt kylling med appelsin, broccoli og abrikoser

Stegt kylling med appelsin, broccoli og abrikoser

4 personer

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kylling
  • salt, peber
  • 1 løg
  • 2 dl vand
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk. reven skal af en usprøjtet appelsin
  • 75 g tørrede, bløde abrikoser
  • 500 g broccoli
  • Pynt: fileter af 1 appelsin og 2 spsk. pinjekerner
  • Tilbehør:
  • couscousgryn. Kog 3 dl bouillon op, og hæld det over 3 dl couscousgryn. Lad det trække 5 min., vend rundt i grynene med en gaffel undervejs.

  1. Del kyllingen i 8-10 stykker, og krydr dem med salt og peber Brun dem først på skindsiden og herefter på den anden side i en stegegryde. Tag kyllingestykkerne op. Hæld det meste af det afsmeltede fedt fra undtagen 1 tsk. Hak løget, og svits det i gryden.
  2. Kom kyllingestykkerne, vand, appelsinsaft, appelsinskal og abrikoser ved, og lad det snurre under låg i ca. 45 min. Kom broccolibuketter ved og damp dem med 5 min.
  3. Server gryderetten pyntet med appelsinfileter og pinjekerner samt det foreslåede tilbehør.